top of page
  • Yazarın fotoğrafıAdmin

İpek Kirpik hakkında bilinen 5 yanlış bilgi


İpek Kirpik uygulaması yaptırmaya karar verdiniz ve bunu çevrenizdekilere söylediğinizde hemen size bir takım bilgiler aktarılmaya başlanacak, hatta siz biraz bunlardan tedirgin olup google 'da arama yapmaya başlayacaksınız. Sonuçta çok sayıda bilgisi olmayan fakat eline kalem alıp," ben blog yazarım herşeyden anlarım" diyen bir takım arkadaşların, ben gittim , şöyle oldu , böyle oldu gibi konu hakkındaki hikayelerini okuyacaksınız. Genelde bu yanlış bilgileri 5 ana başlıkta toplayıp gerçeklerini bir de bu işin uzmanı olarak benden dinlemenizi isteyeceğim

İpek Kirpik Uygulaması acıtır

İpek Kirpik uygulaması yaptırdınız ve gözünüzde acı ve kirpik diplerinde ağrı hissediyorsanız, yaptırdığınız uygulamada sorun var demektir. Öncelikle kirpikler teknik bilgisi olmayan, bu işin uzmanı olamayan bir kişi tarafından uygulanmış olabilir. İkinci bir sebep kirpiklerin taşıyabileceğinden çok daha fazla kirpik takılmıştır. Bu özellikle volume kirpik uygulamalarında sık görülür. Diğer bir sebepte kalitesiz yapıştırıcı yada çok sert ucuz kirpik kullanılmıştır yada kirpik diplerine yapıştırıcı bulaştırılmıştır. Eğer bunların hiç biri yoksa kullanılan yapıştırıcıya karşı alerjiniz olabilir. Eğer alerjiniz varsa zaten bir, iki saat içinde göz aklarınızda kızarma ve ileri derecede kaşıntı başlayacaktır.

Bu durumların dışında İpek Kirpik uygulaması acıtmaz ve ağrı vermez

Resim1:Hatalı yapılmış kirpik uygulamasına bağlı konjonktivit. Resimde görüldüğü gibi yapıştırıcı kirpik diplerine uygulanmış. ve tüm kirpikler birbirine yapışmış.

İpek Kirpik Uygulaması kendi kirpiklerimi döker

Size şimdi en kötü haberi vermem lazım. Çünkü zaten kendi kirpikleriniz 90 günde bir dökülür ve yerine yenisi çıkar. Kirpiklerimiz vücudumuzdaki diğer kıllardan farklı değildir. Onun da bir yaşam döngüsü vardır. Doğar, büyür ve dökülür.İpek Kirpiklerde kendi kirpiklerinize takıldığından; kendi kirpikleriniz döküldüğünde üzerine eklenen İpek Kirpiklerde dökülür. Bu arada tüm kirpikleriniz aynı yaşam döngüsünde olmadığı için eklenen kirpik ömrünü tamamlamaya yakın bir kirpiğe eklenmişse , daha erken dökülür. Bu yüzden tüm kirpik uygulamalarında eklenen kirpik tipine göre 2-3-4 haftada bakım yapılır. Bu bakımlarda dökülenlerin yerine ekleme yapılarak aynı görüntü sağlanır.

Yani doğru bilgi gerçekten İpek Kirpik takılmış, tekniğine uygun olarak yapılmış , kaliteli malzeme ve yapıştırıcı kullanılmışsa; İpek Kirpik uygulaması kendi kirpiklerinizi dökmez

Resim 2: İpek Kirpik uygulaması diye ucuz makyaj kirpiklerinin uygun olmayan yapıştırıcılarla kirpiklere uzman olmayan bir kişi tarafından takılması sonucu oluşan kirpiklerdeki dökülme ve hasar

İpek Kirpik Uygulaması kirpiklerimde incelmeye ve cansızlaşmaya neden oldu

İpek Kirpik uygulamasının sizin kirpiklerinizin yaşam döngüsüne hiç bir aşamada etkisi bulunmamaktadır. Siz İpek Kirpik uygulaması yaptırıp onu çıkartığınızda evet kirpikleriniz size ince ve zayıf gelecektir. Çünkü 1 aydır hergün aynaya baktığınızda görmüş olduğunuz o muhteşem İpek Kirpikler gidince gözünüz size çıplak gibi gelecektir. Bu gözünüzün ve çevrenizdeki insanların sizin o görüntünüze artık alışmasından kaynaklanmaktadır. Şöyle düşünün rimel sürüp onu çıkartığınızda görüntünüz aynı mı olur. Tabii ki hayır. Dolayısıyla doğru bilgi İpek Kirpik kirpiklerinizde incelmeye ve zayıflamaya neden olmaz.

İpek Kirpik Uygulaması tek tiptir.

İpek Kirpik uygulaması kirpik uzatma uygulamalarından yalnızca biridir. Aslında Kirpik Protezi ana başlığında bu uygulamaları toplarsak. İpek Kirpik dışında Kaşmir Kirpik, Mink Kirpik, Yeni nesil Kamelia Mink Kirpik gibi farklı kirpik türleri bulunmakta ve bu kirpik türleri kendi içlerinde kıvrımlarına göre J, B, D, C, L ve en son L+ olarak 6 gruba ayrılmakta. Uzunlukları 8mm 14mm kadar değişmekte . Kaşmir Kirpikte daha uzun 15,16 mm kirpiklerde bulunmaktadır. Ayrıca renkli, taşlı, simli gibi farklı seçenekleri de bulunmaktadır.

İpek Kirpik insan saçından elde edilmekte, Mink Kirpik ise vizon kürkünden elde edilmektedir. 2016 yılında kirpik protezi uygulamaları arasına katılan Kaşmir Kirpik ise polimer kirpiktir.

İpek Kirpiklerin kullanım kuralları yoktur.

En sık bilinen yanlış bilgi. İpek Kirpik kullanmak istiyorsanız mutlaka kullanım koşullarına uymalı , kirpik uzmanınızın sizi çağırdığı günlerde bakımını yaptırmanız gerekir. Bu kullanım şartlarına uymanız sizin kirpiklerinizi daha uzun sürede verdiğiniz parayı hakkedecek şekilde kullanmanızı sağlar.

Her zaman her şeyin ucuzunun bulunabileceği bir gerçek olmasına rağmen İpek Kirpik uygulaması belirli maliyetlerin altında yapılabilecek bir uygulama değildir.Bu yüzden ucuz İpek Kirpik uygulaması sonucunda gerçekten yukarıda yazan 5 hususta başınıza gelebilir. Fakat onun dışında korkmadan güvenle bu uygulamayı yaptırabilirsiniz

Uzm.Eğt.Est Hümeyra Yasmin

Protez Kirpik Uzmanı ve Eğitmeni

27.555 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page