top of page
  • Yazarın fotoğrafıAdmin

Elle volume kirpik demeti yapmak ne derece sağlıklı ?


Son zamanlarda sosyal medyada kirpik protezi uygulamalarında eleriyle hazırladıkları kirpik demetlerinin müşterilere takıldığını ve bunun bir teknik gibi yayınlandığını görmekteyiz.

Acaba her yeni teknik doğru mudur ? Zararı var mıdır ? diye düşünmeden kullananlar olabileceğini düşünerekten , bu bilgilendirici yazıyı yazmak istedik.

Öncelikle şunu belirtmek isterim Estetisyenlik ve hijyen eğitimine az buçuk sahip kişilerin bunun yaratacağı sıkıntıları bildiğine eminim

Ellerimiz vücudumuzun en kirli yerlerinden biridir.Proceedings of the National Academy of Sciences" adlı bilimsel yayınında insan elinde ortalama 150 çeşit bakteri yaşadığı belirtmektedir.

Ellerimizi kaplayan derimiz mikropların içeri geçmesine engel olmakla birlikte dost saydığı zararsız binbir çeşit mikrobu üstünde barındırır. Bunların çoğu yıkandığımız zaman bile derimizi tümüyle terk etmez. Buna karşılık çeşitli hastalıklara sebep olan kötü mikroplar temas ettiğimiz ortamlara ve hijyen kurallarına ne ölçüde uyduğumuza bağlı olarak derimizde, özellikle ellerimizde yer edinirler..Aynı makalede bakteri kolonilerinin el yıkamanın hemen ardından hızla yeniden ürediği belirtilmiştir.

Demodex Miteları:

Özellikle hijyen kurallarına uymayan kirpik protezi uygulamalarında vücudumuzda normalde enfeksiyon oluşturmadan bulunan demodexler kirpik diplerinde aşırı çoğalarak enfeksiyona neden olur

Dolayısıyla göz gibi hassas bir organa yakın mesafede kirpiklere işlem yaparken 1 ay boyunca nerdeyse orada kalacak olan kirpik demetlerini elle oluşturduktan sonra oraya bıraktığınızda bilinki elinizdeki mikropları da oraya kültür gibi ekiyorsunuz. O bakteriler günler içerisinde çoğalarak müşterilerinizin gözünde kızarıklık ve enfeksiyon yol açıyor.

Bu yüzdendir ki doğru uygulama her iki elde cımbızlarla kullanılarak yapılan ve işlem öncesi uygulayıcının ellerini dezenfekte ettikten sonra işleme başlayacağı bir uygulamadır.

Kirpikleri ellememek sadece işlem sırasında uygulayıcının uyacağı değil, işlem sonrasında da kullanıcının özellikle riayet etmesi gereken bir kuraldır. Sağlıklı bir şekilde kirpiklerini kullanabilmesi için günlük olarak özel kirpik şampuanı ile kirpik diplerini yıkamalı ve kirpik PH'sını bu şekilde dengelemelidir . Aynı zamandada kirpiklerini elle değil özel bu işlem için özel tarama fırçaları ile taramalıdır.

Sonuç olarak ellerin yıkandığında temiz olduğuna inanmak ancak eğitim almayan kişilerin inanacağı bir şeydir. Eğer başarılı kirpik demetleri yapmak istiyorsanız bunu düzgün cımbız ve kirpik malzemeleri ile kirpikleri ellemeden yapabilirsiniz. Bu bir eğitim sürecidir. Çatal bıçak kullanmayı bilmeden elle yemek yemekle , kirpik demeti yapmak için cımbız kullanmadan elle yapmakta aynı şeydir. Dolayısıyla ; ellerinizle dokunarak taktığınız kirpiklerin oluşturacağı enfeksiyonlar müşterinin değil uygulayıcıların hatasıdır.

Bu yazı bilgilendirme amacıyla yazılmıştır.

Uz.Eğt.EstHümeyra YASMİN.

Kirpik Protezi Uzman ve Eğitimeni

192 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page