top of page
  • Yazarın fotoğrafıAdmin

Sağlıklı güzel tırnaklar için bilinmesi gerekenler


Bakımlı ellere sahip olmak bakımlı tırnaklarınızın olmasından geçer. Tırnaklarımız el sağlığımızın en önemli göstergelerindendir. Peki bakımlı tırnaklara sahip olmamız için bilmemiz gerekenler nedir ?

En önemlilerinden biri sürekli el yıkamak, deterjanlarla maaruziyet ve aseton ve oje gibi kimyasalların sürekli kullanımı tırnak yapısında sorunlara yol açabilir. Özellike tırnak yapısında yumuşama ve tırnak altında boşalmalara neden olabilir.

Hepimiz oje ve asetonu kullanmaktayız. Burada bilmemiz gereken oje ve aseton'un tırnak plağındaki yağın kaybına sebep olduğudur. Dolayısıyla oje ve aseton tırnakta kurumaya bu da tırnakların daha çabuk kırılmasına ve sararmasına neden olmaktadır. Bu yüzden ojelerimizi asetonla temizledikten sonra mutlaka bedem, susam yağı gibi doğal nemlendiricilerle tırnaklarımızı nemlendirmemiz gerekir. Bu pratik bilgi ile oje ve asetonun tırnağımız üzerinde yaratacağı etkiden tırnağımızı koruyabiliriz.

Bu konuda özelikle profesyonel bir ürün ararsanız MOYRA Tırnak bakım yağlarını öneririm. Bu ürünün 5 farklı koku seçeneği de mevcut. Hem bakım yapmakta , hemde kokusu ile ferahlık sağlamakta.

Ürünleri şu an için Türkiyede online olarak

www.proteztirnakmalzemeleri.com adresinden temin edebilirsiniz

Unutmayın sağlıklı tırnaklar için iyi ve doğru beslenmemiz de çok önemlidir. Özellikle ceviz, kuru siyah üzüm, kuru meyveler , çiğ badem tırnaklarımızın sağlıklı olması için içerdikleri demir ve omega 3 açısından önemlidir.

Aca unutulmaması gereken bir konu da kesinlikle tırnak etrafındaki derilerin (kutikül) kopartılmamasıdır. Tırnak etlerinin kopartılması; tırnak çevresinde ciddi sorunlara yol açabilecek enfeksyonlara neden olabilirler.

Bakımlı eller , bakımlı tırnaklarla sağlanır. Daha detaylı bilgi için estetisyeninize başvurunuz.

Uzm.Eğt. Est Hümeyra Yasmin

92 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page