top of page
  • Yazarın fotoğrafıAdmin

Saç dökülmesi sorununa yeni bir kozmetik çözüm Saç Simulasyonu nedir?


Son dönemde özellikle internette dolaşan fenomen bir konu Saç Simulasyonu. Özellikle Saç dökülmesi sorunu yaşayanların sıkıntısına kozmetik olarak kalıcı çözüm üretebilecek bir yöntem olarak lanse edilmekte Biz de bu konuyu Estetik& Güzellik olarak bu konuda İstanbulda işlem yapan bir kaç merkezden bir olan Hyasminbeauty'nin işletmecisi Sayın Uzm. Eğitmen Estetisyen Hümeyra Yasmin'e Saç Simulasyonunu sorduk.

Saç Simulasyonu nedir?

Saç Simülasyonu cerrahi olmayan bir alopesi kellik giderme yöntemidir. Bu yöntemde gerçek saç kökleri ve kıl yapıları taklit edilerek özel cihazlar yardımıyla kellik olan alanlara epidermal mikropigmentasyon uygulanmasıyla yapılır.

Saç Simulasyonu, Saç Pigmentasyonu , Saç dövmesi farklı yöntemler midir?

Hayır. bahsettiklerinizin hepsi aslında aynı yöntemin farklı uygulayıcılar tarafından verilmiş farklı isimleridir. Saç Simulasyonu'da, Saç Pigmentasyonu'da, Saç Dövmesi de aynı uygulamalardır.

Saç Simulasyonu cerrahi bir yöntem midir?

Tabii ki hayır. Saç simulasyonu işlemi cerrahi bir yöntem olmayıp , kozmetik kalıcı bir kamuflaj işlemidir. Aslında biraz da Kadınların kaşlarına yaptırdıkları Kalıcı Makyaj'a benzer bir uygulamadır. Fakat kullanılan boya ve cihazlar farklıdır.

Saç Simulasyonu, Saç Ekimine alternatif bir yöntem midir?

Aslında oldukça önemli bir soru. Saç Simulasyonu Saç ekimine alternatif değil, tersine birbirini tamamlayıcı yöntemlerdir. Özellikle saç ekimi sonrası yeterli sıklıkta ekim yapılmadığından ya da dönor saç miktarı yetersiz olması nedeniyle seyrek ekim yapılan kişilerde ara boşlukların saç efekti ile kapatılmasında muhteşem sonuçlar üretmektedir.

Saç Simulasyonu ağrılı bir işlem midir?

Bildiğiniz gibi ağrı eşiği kişiden kişiye değişmektedir. Saç simulasyonu işlemi öncesinde bu işi için özel üretilmiş lokal anestezik kremlerle kafa derisinin uyuşturulması sağlanır. Fakat kişinin scalp derisinin hassasiyetine göre bir miktar ağrı hissedebilir

Saç Simulasyonunda kullanılan dövme boyası mıdır?

Şimdi bu oldukça önemli bir konu. Çünkü aslında bu işlem Saç Dövmesi olarakta isimlendirilmekte fakat kullanılan boyalar kesinlikle dövme boyası değildir. Bu işlem için özel üretilen boyalardır.Çünkü dövme boyaları bilindiği gibi zaman içerinde renk değiştirirler. Örneğin siyah renkler mavi renge dönüşebilir. Bu yüzden saç simulasyon boyalarında zaman içinde renk değişimi olmayan bu işlem için özel üretilmiş boyalardır.

Merak edilen bir konu var. Saç simulasyonu yaptırdıktan sonra tekrar saç ekimi yapılabilir mi?

Evet ,Saç Simülasyonu yapılmış olması saç ekimine engel teşkil eden bir durum değildir. Ayrıca saç simülasyon işlemi ekilen saçlarda dökülmeye neden olmazlar.

Saç Simuasyonu kaç seanslık bir işlemdir?

Saç simulasyonu kişinin scalptaki saç eksikliğinin olduğu bölgeye göre seans sayısı değişmektedir. Ortalama seans süreleri 30 dakika -3 saat arasında değişmektedir.

Saç Simülasyonun'nun ömür boyu kalıcılığı var mıdır?

Saç simulasyonu ortalama 3 yıl kalıcılığı vardır. Bu artı yada eksi olarak kişinin scalp cilt yapısı türüne göre değişmektedir.

Özellikle bayanların merak ettiği bir konu saç simülasyonu sonrası saç boyanabilir mi?

Burada önemli olan konu işlem sonrası ilk 4 hafta saç boyaması yapılması önerilmemektedir.

Saç Simulasyonu işlemi sonrasında aynı gün banyo olabilir miyim?

Ilık bir su ile banyo yapmanızda sakınca yoktur.

Saç Simulasyonu yaptıan bir kişi işlem sonrası nasıl sıkıntılar yaşayabilir .

Saç Simulasyonu sonrasında ilk 1-2 gün kafa derinizde hafif bir şişme oluşabilir. 1 haftada uygulama yerlerinde kabuklanma ve dökülmeler oluşabilir. Kesinlikle bu kabukların sökülmemesi gerekmektedir. Uygulama sonrası 4 hafta boyunca direkt güneş altında kalmak veya solaryuma girmek sakıncalıdır. Güneş altında kalınacaksa mutlaka şapka takılması önerilir.

En son sormak istediğimiz. bu işlemin ücreti ne kadardır?

İşlem ücreti uygulama yapılacak bölgenin büyüklüğüne göre değişmektedir.Bunun için uygulama öncesi kafanızın beş ayrı açıdan alınmış görüntüsünü istemekteyiz. Bu görüntüler üzerinde yapacağımız analize göre alan belirlenip fiyat çalışması yapılmaktadır. Yani sabit bir fiyatı yoktur. Uygulanacak olan alanın büyüklüğüne göre fiyat değişmektedir.

İnetrentteki fenomen konu olan Saç Simulasyonu hakkındabizi aydınlattığı için Hyasminbeauty işletmecisi Uzm. Eğt. Estetisyen Hümeyra Yasmin'e teşekkür ederiz.

Bu konu hakkında merak edenlerin uygulama videosunu seyretmelerini öneririz.

140 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page