top of page
  • Yazarın fotoğrafıAdmin

İğneli Epilasyon etkili bir yöntem midir?


İstenmeyen kıllar tüm kadınların genel problemidir. Zaman içerisine çok sayıda istenmeyen kılları gideren yöntemler bulunmuştur. Fakat 100 senedir mevcut olan, günümüzde de kullanılan iğneli epilasyon halen popüllerliğini yitirmemiş ve aranılan bir istenmeyen kıl giderme yöntemidir

İğneli Epilasyonu bu kadar popüler kılan nedir diye baktığımızda; günümüzdeki teknolojik laser sistemlerinin göremediği beyaz tüylerde (ince,sarı,beyaz,kızıl,kumral) etkinliği yüz bölgesine rahatlıkla uygulanabilmesi ve etkin bir metod olmasıdır.

İğneli epilasyonda iğne yardımı ile kıl kökleri dibine ısı iletimi sağlanarak kıl kökleri yok edilir . İğne denilince aklınıza aynı iğne hem bana hem ona kullanılacak enfeksyon, hastalık bulaşabilir gibi sorular gelebilir. Böyle bir şeyin olmasının mümkünatı yok çünkü kullanılan iğneler kişiye özel steril iğnelerdir.

İğneli epilasyon güvenli bir yöntemdir. İğneli epilasyon uygulanmasından sonra kısa süreli ve geçici kızarıklık oluşabilir. Tedaviden sonra önerilecek krem ve ilaçlarla bu yan etkiler kısa sürede kaybolmaktadır.

İğneli epilasyonda epilasyon süresi uygulanan alanın büyüklüğü ve kişinin kıl yapısının miktarı ile doğru orantılıdır. Büyüzden diğer yöntemlere göre daha uzun sürebilmektedir.

İğneli epilasyon mu yoksa lazer epilasyon mu? derseniz .İğneli epilasyon tecrübeli bir teknisyen tarafından uygulandığında her çeşit kıl ve cilt tipinde aynı derecede başarılı sonuç verirken, lazer epilasyonun başarısı kişiden kişiye değişebilmektedir demek daha doğru olur.

Unutulmamasıgereken iğneli epilasyondan sonra 24 saat içerisinde aşırı sıcak su ile kese yaptırılıp cildin tahriş edilmesi yan etkiye yol açabilir. Ayrıca epilasyonu takip eden ilk 3 gün içerisinde bronzlaşmak için güneş altına yatılmaması tavsiye olunur.

144 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page