top of page
  • Yazarın fotoğrafıAdmin

Ustura ile kaş alımı nedir? Kaş usturası kaşları kalınlaştırır mı?


Hepimizin merak ettiği trend konu ustura ile kaş alımı nedir ?

Kaşlarımıza etkileyici şekiller vermek ve kaşımızın istemediğimiz bölgelerindeki kılları gidermek için kullanılan bir yöntemdir. Yurt dışında oldukça yaygın olan hatta internet alışveriş sitelerinde kişisel olarak dahi satılan türleri olan bir özel geliştirilmiş küçük başlıklı ustura ile kaşların alınıp şekillendirilmesi işlemidir.

Cımıbızla almaya karşı üstünlüğü kıl foliküllerinin sürekli alınıp tahrip edilmesine bağlı kaşlarda ilerde oluşabilecek azalmanın oluşmamasıdır.

Hatta bir çok yerde kaş usturası ile kaşların kalınlaştırılacağı renginin daha koyulaşabileceği hakkında yazılar vardır. Fakat bu işe bilimsel açıdan baktığımızda kaşların ustura ile kazınması sonucunda kaş folikül sayısının artmış olduğuna dair bilimsel bir veri bulunmamaktadır.Fakat kaş usturası kulanırken usturanın daha rahat hareket etmesi için özel kayganlaştırıcı kaşa özel bakım yağları kulanılarak kıllarda kalınlaşma elde edilebilir. Tıbbi açıdan bakıldığında bir kişinin kaşının yapısını belirleyen genetik ve hormonal faktörlerdir. Eğer cımbızla sürekli kıl almaya bağlı kıl folikülleri tahrip olmuşsa buradan yeniden kaş çıkartmak mümkün olmaz. Fakat kıl folikülleri tahrip olmamışsa cımbızla kopartma işlemi bırakıldığı ve folikül rahata erdiği için bakım yağları ve kaş usturası işlemi ile kaşlarda kalınlaşma elde edilebilmektedir. Yoksa kaşları kalınlaştırmak için kaş usturası yaptırdığınız zaman çok efektif bir sonuç beklemeyin.

Bunun dışında Profesyonel kaş usturası yapan bir uzman tarafından kaş usturası ile muhteşem kaş dizaynına sahip olabilirsiniz. Kaş usturası bu açıdan yurtdışında oldukça popüler ve yaygın bir yöntemdir. Ülkemizde de çok sayıda profesyonel uzman tarafından uygulanmaktadır.

Kaş bölgesi derisinin ince olması ve kaş dizaynının aslında biraz matematiksel hesaplara dayanmasından ötürü kaş usturası işlem profesyonel uzmanlarca yapıldığında etkili sonuç alınabilecek bir metodtur.

Uzm . Eğt. Est Hümeyra Yasmin

4.076 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page