​​Estetik&Güzellik

  • Anasayfa

  • Forum

  • Online Alışveriş

  • Uygulamalar

    • Protez Tırnak
    • Saç Simülasyonu
    • Yosun Parafin Bakımı
    • Dermaroller
    • Diamond Microdermabrazyon
    • Cilt Bakımı
    • Kalıcı Makyaj
    • Ultrasonik Kavitasyon
    • İpek Kirpik
    • IPL Lazer Epilasyon
    • İğneli Epilasyon
    • Lenf Drenaj ( Pressoterapi)
    • Radyofrekans
    • Pasif Jimnastik ( Elektroterapi)
    • G5 Masajı
  • Galeri

  • İletişim

  • Estetisyenine Danış

  • Doktoruna Danış

    • Ayak Sağlığı ve Ayak Estetiği
    • Meme Karın Estetiği Saç Ekimi
    • Mediakal Estetikte Acil Durumlar
    • Botoks Dolgu Uygulamaları
  • Pratik Güzellik

  • Canlı Yayın

  • More

    Use tab to navigate through the menu items.
    Bunun nasıl çalıştığını görmek için sitenizi yayınlayın ve canlı sitenize gidin.
    • Kategoriler
    • Tüm Mesajlar
    • Gönderilerim
    Admin
    02 Ağu 2017
      ·  Son düzenlendiği zaman: 02 Ağu 2017

    Kanserli hastada Kalıcı Makyaj Kaş Konturu yapılır mı?

    - Makyaj

    Aktif ve metastazik ( yani yayılmış) kanseri olmayan , hastalıktan iyileşmiş ve kan değerleri  uygun seviyelerde olan hastalarda . Bazı sıkıntılar anlatılarak işlem yapılabilir.

    Burada anlatılması gereken sıkıntılar nedir derseniz: 

    Birinci pigment boyalar içierisindeki metal oksitlerdir. Bu tür boyalar MR ( Manyetik Rezonanas) işlemleri sırasında ısınma ve ağrıya yol açabilir . Bu oran Tope ve Shellock 'un yaptığı çalışmada % 1,5 olarak bulunmuştur.(1) Ayırca en önemli sıkıntı oluşabilecek artefact yani parlama görünütüleridir. Bunlar hatalı MR sonucu değerlendirmelerine ve yanlış metastaz tehşislerine yol açabilmektedir.(2)

                  Bu yüzden uygulama yaptığınız Kanser hastalarına özellikle bu konu hakkında bilgi verilmesi, uygulama yapılmış kişilerin MR işlemi öncesi kalıcı makyaj yapılan alanları teknisyene bildirmesi, hatalı sonuç olmaması için buraların not alınması, ısı ve termal reaksyon sıkıntısna karşı işlem sırasında o bölgelere gereirse buz torbası uygulaması gerekebilir.

    Ayrıca unutulmaması gereken önceden radyoterapi uygulanmış alanlarda cilt yapısının değişmesinden dolayı Kalıcı makyaj boyalarının tutmasının zor olduğunu bilmek gerekir.

    Diğer en önemli soruya gelirsek ;Kemoterapi gören hastaya uygulama yapılır mı?

    Cevap kesin ve net: Asla yapılmaz

          Kemoterapi işlemi günümüzde Medikal Onkolojik tedavisinin en önemli silahlarından biridir. Burada Kanserli hücre yok ediliriken ne yazık ki vücudumuzun savunma hücreleri de yok edilmektedir. Ayrıca kanın pıhtılaşmasını sağlayan hücrelerde azalmaktadır. Bunun sonucunda ciddi oranda enfeksiyona ve kanama eğilimine artış olmaktadır. Yani normalde bizi hasta etmeyecek olan mikroplar kemoterapi sırasında ölümcül hale gelebilmektedir.Bu yüzden deri altına boya verme işlemi ile yapılan Kalıcı Makyaj Uygulaması her ne kadar steril şartlarda yapılsa da kesinlikle kontraendikedir. Siz ne kadar steril olursanızda olun, üretilen boyalarda kaynaklı enfeksiyonlar ölümcül sonuçlara yol açmaktadır (3) Ayırca durdurulamayan kanama veya aşırı hematom gelişimi oluşabilir.

    ​

    Peki hiç bir zaman yapılmaz mı?

    Bu konuda  genelde tercih edilen kemoterapi sonrası ortalama 6 ay da, kan değerleri normale geldikten sonra kişinin onkoloji doktorunun yazılı izni ile  yapılabilir. Fakat gene yukarıdaki MRG ile ilgili komplikasyonlar ve alerjik reaksyonlar hakkında hastaya bilgi verilerek. 

    Ayrıca unutulmaması gereken ,kemoterapi görmüş hastalarda 6 ay sonrasın da bile cildin boyayı tutmakta zorlanacağı, renk ayaraının sağlanmasında sıkıntı gelişebileceği ve renk migrasyonunun görülebileceğidir( Hücresel fagositoza bağlı )

    ​


    ​


    0 yorum
    0
    0 yorum

    Diğer Web Sayfalarımız

    Hyasminbeauty


     

    Atalar Mahallesi Sultan sokak No:21 Kat :1 Daire:1-2

    02164885152

    humeyra@hyasmin.com

    Çalışma Saatleri

    www.ipekkirpik.biz
    www.ipekkirpik.biz
    www.proteztirnak.biz
    www.proteztirnak.biz
    www.kalicimakyaj.info
    www.kalicimakyaj.info
    www.tirnakprotezi.com
    www.tirnakprotezi.com
    www.hyasmin.com
    www.hyasmin.com
    www.humeyrayasmin.com
    www.humeyrayasmin.com

    Pazartesi-Cumartesi

    09.00-19.00

    Pazar günleri kapalıdır.

    • Facebook Square
    • Twitter Square
    • Google Square

    Android cep telefonu uygulamamızı

    indirdiniz mi?

    İndirmek için yandaki logoyu tıklayın

    Windows 8 tablet ve PC uygulamamız için yandaki logoyu tıklaynız

    Windows 8 işletim sistemli 

    cep telefonlarına uygulamayı indirmek

    için mavi windows logosunu

    tıklayınız

    © Copyright Hyasminbeauty

     ©2015 Davud Yasmin (Sayfa tasarımı, web design)

    Yasal Uyarı : estetikguzellik.net web sitesinde paylaşılan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, yasal düzenlemeler uyarınca reklam, teklif vb. teşkil etmez. Sitede sunulan bilgiler hakkında H.Yasmin Güzellik Salonu / Hümeyra Yasmin sorumluluk kabul etmez. Bu sitede paylaşılan bilgileri ve sair diğer tüm verileri H.Yasmin Güzellik Salonu / Hümeyra Yasmin'in yazılı izni olmaksızın kullananlar hakkında yasal işlem yapılır. Bu siteyi ziyaret edenler, yukarıda yer alan şartları kabul etmiş sayılır."HÜMEYRA YASMİN H.YASMİN TESCİLLİ MARKADIR Marka Tescil No:2013/22401 HYASMİNBEAUTY ve LOGO TESCİLLİ MARKADIR: Marka Tescil No: 2015/80662 tüm hakları saklıdır.